Sandy Bay Alteration 2018

Our long-standing and loyal clients approached us to bring some polish and drama to their well-loved but tired interior of their existing Sandy Bay home. The exterior landscaping and pool had been a previous project by MGA.I, and the renovation of the interior was to complete the transformation.

The brief was clarified. A kitchen for entertaining to ‘wow’ but with a bent on functionality. A designated study space was a must, and the overall aesthetic needed to be luxe yet classic and create a backdrop to complement their treasured Tasmanian artwork collection.

Circulation was rationalised by relocating the stair to a light filled addition outside the fabric of the existing building. This freed up the internal lobby to create an entry with more grandeur and provide more space for storage and key pieces of art to be displayed.

A combination of local timber teamed with dramatic large format porcelain panels bring a luxurious but tactile finish to the fit-out.

Builder: Merlin Constructions