Blue Magnolia House 2017

Emerging largely unscathed from their first project with us, The Barn 2010, these clients upped the ante by the purchasing a larger stone building c.1840 on an internal site in urban Hobart with the aim of creating their second Hobart visitor accommodation.

Taking cues from The Barn, we removed all unsympathetic structures from the original building, restored the remaining structure and added modern amenities.

Contemporary installations were added to the original building, detailed to enhance the traditional materials, stone and timber elements. Internally natural light was introduced from overhead to further enhance the original heritage fabric. The new building form is a sculptural element, dark in colour to ensure its visual subservience from the original structure.

We thank Frank and Eve for giving us the opportunity to bring their vision into fruition.